CASAVABENE

Appartementen

Wandelen, fietsen, stedentrip, strand, bergen,.... piemonte

Onze regio heeft voor elk wat wils in ieder seizoen en biedt een groot sportief aanbod. Skiën en langlaufen in de winter; een stad bezoeken in het voorjaar; wandelen, fietsen/mountainbiken, paardrijden, golfen, vissen of kanoën in de zomer en gastronomisch genieten in de herfst. Een plek waar men het hele jaar kan genieten.  

 

Wandelen in Piemonte

Voor wie houdt van wandelen hoeft alleen maar de deur uit te lopen. Direct langs ons huis loopt één van de vijf routes van het Deserta Langarum, de groene route (Sentiero Val Cusina). Dit is met zijn bijna 16 km. wel meteen de langste van de vijf wandelroutes. Het is natuurlijk ook mogelijk om gaandeweg de route over te stappen op één van de andere routes; de roze route 3,3 km, de blauwe route 6,9 km (fotoalbum), de gele route 9,3 km en de rode route 10,6 km. U kunt ons ook vragen om u ergens te droppen of juist op te halen.

wandelen piemonte, fietsen piemonte, wandelroutes piemonte, vakantie piemonte


wandelroutes piemonte, wandelen piemonte italie


In de hele regio Piemonte en dus ook in de provincie Cuneo zijn diverse GTL wandelroutes (rood wit) uitgezet en goed gemarkeerd met bordjes. Meer en meer gemeenten in de regio zijn intussen begonnen met het uitzetten van verschillende wandelroutes in hun gebied, zo zijn er ook diverse routes door de wijnvelden om Dogliani

Het landschap in de Langhe en Monferrato is sterk heuvelachtig en dat is zelfs voor de getrainde Nederlandse wandelaar toch weer even wennen. Dat neemt niet weg dat er voor ieder niveau diverse wandelroutes aanwezig zijn. Op de website van Wikiloc zijn diverse routes online te vinden voor elk niveau.

Meer foto's

 

wandelen piemonte, fietsen piemonte, vakantie piemonte


Voor wie het heuvellandschap van de Langhe en Monferrato niet uitdagend genoeg is kan zijn hart ophalen in de bergen of één van de vele ongerepte valleien die de procincie Cuneo rijk is. Er zijn in de diverse gebieden, zoals de Valle Pode Valle Tanaro of het Parco delle Alpi Marittime, diverse tochten uitgezet variërend in lengte en zwaarte.

 

Fietsen in Piemonte

Ook fietsers kunnen hun hart ophalen in piemonte. Door het sterk heuvelachtige landschap is het wel noodzakelijk om al enigszins getraind te zijn. De wegen zijn bijzonder rustig, goed geasfalteerd en gaan kris kras door het landschap. Het is daardoor mogelijk om op verschillende tochten uit te zetten of om van a naar b te komen. In de directe omgeving zijn ook een aantal tochten c.q. beklimmingen uitgezet zoals de beklimmingen van de kampioenen, de (6) Salite dei Campioni en een tocht rond Murazzano. 

 

E-Bikes
Voor de minder getrainde fietsers is er de mogelijkheid om een e-bike te huren. Hiervoor 

kunt u in Murazzano terecht bij de bar Gianduja of bij Inside Tours en iets verder weg in Novello.

 

Mountainbikers

Voor mountainbikers is het heuvelachtige landschap natuurlijk uitermate geschikt. In de regio zijn diverse mountainbike routes, waarvan er een aantal ook echt met bordjes zijn uitgezet, zoals in Marsaglia.


De wandelroutes van het Deserta Langarum zijn ook zeer geschikt voor mountainbikers aangezien deze grotendeels onverhard zijn.

 

Sightseeing in Piemonte

In Piemonte zijn ontelbare kleine dorpjes op heuveltoppen te vinden en ze hebben allemaal wel een kerk, abdij of kapelletje die een bezoekje meer dan waard is. Wat grotere plaatsen in de regio die meteen iets meer te bieden hebben zijn Alba, Mondovi, Cherasco, Bra en Cuneo. Verder zijn er nog de vele verborgen Parels van de Langhe en natuurlijk de kastelen. 


 

Stedentrip Turijn

Turijn is de hoofdstad van Piëmonte, de stad waar Fiat zetelt. Turijn is echter geen grauwe industriestad, maar een elegante en charmante stad met een barok centrum, prachtige winkelgalerijen waar men de hele dag kan shoppen en een keur aan musea.

 

Stedentrip Genua
Genua is een bruisende havenstad aan de middenlandse zee, leunend tegen de uitlopers van de Apenijnen. Genua is een stad van uitersten die je het best te voet kunt ontdekken.

 

Wijnstreken van Piemonte

UNESCO, wijngebieden italie, wijn piemonte, barolo, vakantie piemonte

De wijnlandschappen van Piemonte: de Langhe, Roero en de Monferrato zijn in 2014 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het typische wijnlandschap van deze gebieden zijn diverse wandelroutes uitgezet, waardoor men het prachtige landschap nog meer in zich op kan nemen. In de herfst verandert het landschap in een ongelofelijk kleurenpalet.


Wijn proeven in Piemonte

Piemonte brengt de mooiste wijnen van Italië voort, zoals de beroemde Barolo en Barbaresco, maar ook de Asti Spumante of Moscato d'Asti, de Dolcetto en Barbera. In de regio zijn een hele reeks bekende wijnboeren te vinden, maar ook een ongelofelijke hoeveelheid aan kleine, minder bekende wijnboeren. Wij brengen u graag met hen in contact voor een bezoek aan de wijngaard en een wijnproeverij.


Druivenplukken in Italië
Het is mogelijk om deel te nemen aan de duivenoogst in Piemonte. Wij hebben hiervoor twee adressen. Het bureau van de Ente Turismo Langhe Monferrato Roero in Alba (Tel. +39 0173 35833 / info@visitlmr.it) of rechtstreeks bij een wijnboer in Dogliani Az. Agr. Romana (Tel. +39 017376315 / www.viniromana.it).

 

Dagje naar het strand

strand italie, kust italie, zee, zwemmen piemonte, ligurie

Op minder dan een uur rijden ligt Savona. Savona is een bijzonder leuke stad om even te bekijken en om te winkelen, maar voor wie even lekker op het strand wil liggen en genieten van de prachtige Ligurische kustlijn zijn er betere alternatieven. Vanaf Savona richting Imperia zijn dit achtereenvolgens Spotorno, Noli en Finale Ligure. Vanaf Savona richting Genua zijn dit achtereenvolgens Celle Ligure en Varazze. 

 

Winkelen

Om te winkelen is men in de grote steden als Turijn, Genua, Savona en Cuneo het best op z'n plek, maar ook in Alba, Mondovi en Bra is het aanbod meer dan toereikend. Er zij ook een reeks outlets te vinden zoals Mondovicino Outlet Village in Mondovi, Serravalle Designer Outlet Village in Serravalle

of Avigliana Outlet in Turijn.

 

Safaripark

Het is wellicht niet iets wat men zou verwachten in een dorp als Murazzano, maar Murazzano heeft een waar Safaripark met wilde dieren uit Europa en daar buiten, inclusief leeuwen. Leuk om te doen met kinderen.

 

Golf

In de regio zijn diverse 9 tot 18 holes golfbanen te vinden, gelegen in een prachtig landschap. Voor ieders handycap is er een geschikte baan aanwezig. In de directe omgeving is daar de 18 holes golfbaan van Cherasco.

 

Evenementen 

evenementen piemonte, te doen piemonte, appartement piemonte, vakantiehuizen piemonte

Elk dorp in de Piemonte heeft wel zo haar eigen dorpsfeest, meestal met als thema iets wat men kan eten of drinken (feest van de kers, hazelnoot, polenta, wijn, etc.). De meeste dorpsfeesten vinden plaats in de maand augustus, maar ook in de maanden mei tot november wordt veel georganiseerd. Hier zitten ook een hele reeks grote evenementen tussen als het Napoleon festival in Cherasco, de palio van Asti (paarden), de palio van Alba (ezels), de kaasbeurs van Bra en het truffel festival van Alba.

 

Spectaculair

Voor de avonturiers onder ons zijn er in de regio ook diverse spectaculaire mogelijkheden zoals:

 

Ook leuk

 

Wintersport in Piemonte

In de vallei van Cuneo zijn diverse mogelijkheden om in de winter te skiën. Op slechts drie kwartier rijden bevinden zich de ski gebieden van Mondole SkiFrabosa SopranaPrato Nevoso en Artesina, maar ook Limone Piëmonte en Garresio zijn goed te berijden. 

                                                               

Voor langlaufen hoeft men slechts 15 minuten te rijden naar Camerana

wintersport italie, wintersport piemonte, wintersport noord Italië
Bellen
Info