CASAVABENE

Appartementen

vakantie piemonte, vakantiehuis piemonte De streek logeren in piemonte, vakantiehuis piemonte zwembad

De Langhe vakantie piemonte, vakantiehuis piemonte, logeren in piemonte, vakantiehuis noord italie

Een ieder die éénmaal in Piemonte en de Langhe is geweest heeft ervaren dat Piemonte het nieuwe Toscane van Italië is. Met recht is een groot deel van onze regio toegevoegd aan de wereld erfgoedlijst van UNESCO. In de wijndorpjes van de Langhe, in en rond Alba kan men zich zeker een paar weken vermaken. In de herfst wordt in Alba de internationale truffelmarkt gehouden. Een hele maand lang staat alles in het teken hiervan met vele festivals en op de eerste zondag van oktober is de Palio degli Asini, een ezelrace door de stad. In Asti wordt een traditionele palio met paarden gehouden. In de wonderschone natuur van deze streek met vele kastelen en abdijen kan men heerlijk fietsen en wandelen tussen de glooiende heuvels.

 Murazzano 

Activiteiten

Meer informatie


Meer informatie


De streek, de Langhe, is beroemd om haar grote variëteit aan heerlijke paddenstoelen. Liefhebbers vanuit de hele wereld komen naar deze streek om te genieten van de gastronomische heerlijkheden van deze streek, in het bijzonder van de witte truffel en de wijn.


Piemonte vakantie piemonte

vakantie piemonte, vakantie de langhe, vakantie noord italie

De regio Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Alpen. De letterlijke vertaling van Piemonte is 'aan de voet van de bergen'. Deze grote regio heeft echter veel meer te bieden dan alleen de Alpen. Het Lago Maggiore en het kleinere Lago di Orta in het noorden, de hoofdstad Turijn en een zeer afwisselend landschap met schitterende natuurgebieden waar men heerlijk kan wandelen, fietsen en skiën of gewoon alleen maar genieten van de prachtige natuur. Link genieten in Piemonte. vakantie piemonte

 

Landschappelijk gezien kan Piemonte de vergelijking met het populaire Toscane prima aan. Piemonte kan verder getypeerd worden als het Bourgondië van Italië. De Piemontesi houden van heerlijk eten, begeleid door een goed glas wijn. De regio brengt de mooiste wijnen van Italië voort, zoals de beroemde Barolo en Barbaresco, maar ook de Asti Spumante of Moscato d'Asti.  Rondom Acqui Terme,  één van de oudste thermale spa-oorden van Italië, ligt het wijngebied van de Dolcetto & Brachetto, waar zich ook de beroemdste Grappa distilleerder van Italië bevindt. Het is dan ook geen toeval dat de wereldwijde Slow Food beweging in deze regio is ontstaan (Bra). Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker genieten van puur en eerlijk eten, geworteld in de gastronomische traditie.


Turijn

Turijn is de hoofdstad van Piemonte, de stad waar Fiat zetelt. Turijn is echter geen grauwe industriestad, maar een elegante en charmante stad met een barok centrum en prachtige winkelgalerijen waar men de hele dag kan shoppen.


Cuneo

De stad Cuneo is tevens de hoofdstad van de Provincie Cuneo. Elk jaar wordt hier begin november de regionale kaasmarkt gehouden. Ontelbare variëteiten worden daar dan uitgestald. In Cuneo is tevens elke dinsdag de grootste markt van de regio.


Ter voorbereiding op de vakantie raden wij het boek 'Genieten in Piemonte' aan.  Deze hebben wij zelf ook op elk van de kamers liggen voor de gasten.

In dit boek staat onze streek, de Langhe centraal en de omliggende steden in de naburige streken Monferrato en Monregalese. Veel aandacht is er voor de grote diversiteit aan wijnen die dit gebied zo kenmerkt, het eten, Slow Food en er worden tips gegeven over waar wat te kopen en te bezoeken. Verder bevat het boek informatie over de steden Turijn, Genua en Cuneo en haar natuurgebieden en over sportieve activiteiten.

Daarnaast kunnen we de 'Piemonte, wine and travel atlas' aanraden. Deze bevat speciaal ontworpen kaarten en teksten over wijn, cultuur en geschiedenis. Atlas formaat en in het Engels.

 

Evenementen in Piemonte

Overzicht Evenementen

In de diverse dorpen in de omgeving worden met name in de maanden juli t/m september diverse festiviteiten georganiseerd, die een vakantie in Piemonte nog https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Button/images/thumbnail.svg leuker maken. Tijdens een verblijf bij Casavabene zullen wij u informeren over welke festiviteiten er in die periode zoal zijn.  In Murazzano zelf staat met name de maand augustus in het teken van verschillende festiviteiten, waarbij er bijna elke dag wel iets te doen is, ook voor de kinderen. overzicht met evenementen in de de regio de komende periode.

 

Dorpsfeest in de Sale San Giovanni 

Bellen
Info