CASAVABENE

Appartementen

vakantie piemonte Over ons en onze plek vakantiehuis piemonte

Vakantie bij Nederlanders in Italië logeren bij nederlanders in italie

2008 - 2023

vanaf 2024

vakantiehuis piemonte, goede leven in piemonteHet is intussen al weer ruim 20 jaar geleden dat wij elkaar hebben gevonden en zelf vinden wij dat we het nog steeds erg leuk hebben samen. De laatste jaren, voor ons vertrek naar Italië hebben we beiden naar volle tevredenheid gewerkt voor de gemeente Amsterdam. Monique gaf als muziekdocent muziekluisterlessen aan leerlingen op het basisonderwijs en Hermando werkte als teamleider inkoop bij de GGD. Daarnaast dirigeerde Monique een fantastisch smartlappenkoor in Almere (Poldertranen) en gaf zij diverse workshops. Met ons vertrek naar Italië wilden we een nieuwe invulling geven aan ons leven, gaan voor een andere levensstijl. Een nieuwe uitdaging, iets voor ons zelf, wat wij samen konden gaan vormgeven in ons eigen tempo en dat in een prachtige omgeving. In 2018 zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan met de aankoop van een klein vervallen huisje aan de rand van Murazzano, net onder de begraafplaats. Het huis hadden we een paar jaar daarvoor reeds ontdekt, maar we beschikten op dat moment nog niet over de middelen om daar iets mee te doen. De uitvoerige verbouwing heeft langer geduurd dan we van plan waren, maar we zijn bijzonder tevreden met wat we hebben weten te creëren.  Casa Rea wordt ons winterhuis en in de lente verhuizen we naar ons appartement in Murazzano. Casa Rea verhuren we in die periode als zelfstandig vakantiehuis. >> Zie Casa Rea

Ciao, Wij zijn Harry en Martine Sikkema en als het goed gaat vanaf begin december 2023 de nieuwe eigenaren van Casavabene! We komen oorspronkelijk uit Friesland en hebben op veel plekken in Nederland en daarbuiten gewoond, waaronder in Indonesië en Mozambique. Na ruim zes jaar in onze huidige woning in Bilthoven begon het weer te kriebelen om ergens iets nieuws te beginnen….
Toen we op zoek gingen naar een huis met iets extra’s in het buitenland was de keuze voor Italië snel gemaakt. Harry heeft een link met Italië via het bedrijf dat hij samen met een Nederlandse en een Italiaanse compagnon heeft. Martine is vrijwel heel haar leven al fan van Italië en spreekt Italiaans. Toevallig kwamen we Casavabene van Monique en Hermando tegen en na een kort bezoek wisten we meteen dat dit voor ons de ideale plek is. Waarom? Ten eerste natuurlijk omdat het er prachtig is! Verder zijn we graag buiten. Harry houdt van wielrennen, mountainbiken en zwemmen. Martine houdt ervan lekker de natuur in te gaan of bezig te zijn in de eigen (moes) tuin.
We zijn daarom blij dat Monique en Hermando Casavabene aan ons toevertrouwen. We verheugen ons er erg op om in december naar Italië te verhuizen en volgend seizoen de vaste en nieuwe gasten te verwelkomen!
Arrivederci!
Harry en Martine

Vanaf het begin hebben we dit avontuur met iedereen die dit wilde gedeeld, door onze ervaringen te beschrijven in onze nieuwsbrieven en weblog. Onze gasten zijn nu, ook al is dit slechts voor een korte periode, een beetje deelgenoot van ons leven in Italië.


Onze plek Casavabene, vakantie Piemonte vakantiehuis piemonte zwembad

In 2008 hebben wij onze droomlocatie in Italië gevonden, in de gemeente Murazzano in de regio Piemonte. Het huis, in de volksmond Pancia Lunga (de lange buik) geheten, is in 1983 gebouwd, maar nooit afgebouwd en stond dus al 25 jaar op ons te wachten. In 2009 hebben we het huis grotendeels afgebouwd en er een vakantiehuis van gemaakt, bestaande uit een appartement, een studio, een vakantiehuisje en een Bed & Breakfast kamer. Murazzano bevindt zich in de streek de Langhe, in het grensgebied tussen de regio's Piemonte en Ligurië. Hier hebben we een plek gecreëerd waar zowel wij als onze gasten zich prettig voelen. Met veel aandacht voor onze gasten, maar met respect voor de privacy. Een plek waar men kan genieten van al het mooie dat deze streek te bieden heeft, omgeven door stilte en rust. In onze nieuwsbrieven kunt u lezen hoe ons Italië zich heeft ontwikkeld. In onze diverse fotoalbums u kunt zien hoe we de verschillende verbouwingen hebben uitgevoerd en krijgt u een impressie van onze prachtige streek.

vakantiehuis piemonte, vakantie bij nederlanders in Italie, vakantie piemonte, vakantiehuizen piemonte


logeren in piemonte, vakantiewoning piemonte, vakantie piemonte, appartement piemonte zwembad


logeren bij nederlanders in piemonte, wandelen piemonte, fietsen piemonte, vakantie piemonte


vakantie piemonte, vakantiehuizen piemonte


vakantie piemonte, vakantiehuis met zwembad


vakantie piemonte, vakantiehuizen piemonte met zwembad


vakantie piemonte, vakantie bij nederlanders in piemonte


vakantie piemonte, logeren piemonte, vakantiehuizen piemonte


vakantie piemonte, vakantiehuis piemonte zwembad, vakantiewoning piemonte

Een nieuw hoofdstuk

In 2018 zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan met de aankoop van een klein vervallen huisje aan de rand van Murazzano, net onder de begraafplaats. Het huis hadden we een paar jaar daarvoor reeds ontdekt, maar we beschikten op dat moment nog niet over de middelen om daar iets mee te doen. De uitvoerige verbouwing heeft langer geduurd dan we van plan waren, maar we zijn bijzonder tevreden met wat we hebben weten te creëren. Het huis; Casa Rea is een vrijstaand huis op een 2 hectare groot terrein, omringd door Fruitbomen.  Casa Rea biedt ons net iets meer comfort dan ons appartement in Casavabene. Casa Rea is groter, is op loopafstand van Murazzano, is net iets luxer ingericht en door de betere zon positie en de goede isolatie is het gewoon aangenamer in huis. Casa Rea wordt daarom ons winterhuis en in de lente verhuizen we weer naar Casavabene om daar bij onze gasten te zijn. Casa Rea verhuren we in die periode als zelfstandig vakantiehuis. >> Zie Casa Rea

vakantie bij nederlanders in piemonte

Vakantie bij nederlanders in piemonte, vakantie bij nederlanders in italie, logeren bij nederlanders in italie, vakantiehuis piemonte zwembad, vakantie piemonte, bed en breakfast piemonte, gratis wifi, b&b italieBellen
Info