CASAVABENE

Appartementen

Workshops

pianoles in italie, zangweek italie, vakantie piemonte italie

Pianoworkshop in italie

Altijd al piano willen leren spelen? Combineer het nuttige met het aangename met een verblijf in Piemonte. Tijdens uw verblijf gaan we intensief aan de slag en leer ik u de beginselen van het piano spel.

 

Beginners cursus Italiaans in italie

Een taal leren is het makkelijkst, als u het geleerde direct kunt toepassen. We gaan deze week dus voornamelijk praktisch aan de slag. Eerst een stukje theorie en daarna meteen praktisch toepassen; boodschappen doen op de markt, koffie bestellen etc.

 

Opfriscursus Italiaans in Italië

Kent u dat, ooit een cursus gedaan, maar nooit meer in de praktijk toegepast. Deze week gaan we de theorie opfrissen en daarna direct toepassen in het dagelijkse Italiaanse leven 

 

Kookworkshop

Kookworkshop in Italie, vakantiehuizen italie

Wij hebben verschillende adressen voor het volgen van een kookworkshop. Dit is mogelijk bij een professionele kok, maar ook bij een bevriende geitenboer in onze omgeving. Bij de geitenboer krijgt u les in het bereiden van heerlijke streek gerechten, maar de focus ligt toch wel op het bereiden van verschillende soorten pasta. Alles bereid met eerlijke producten uit zijn eigen tuin of uit de streek. Natuurlijk gaan we hier vervolgens samen van genieten, met een mooi glas wijn.


Zangweek italie

Insteek

zangweek italie, vakantie piemonte, vakantiehuis piemonte

Heeft u een groepje (zang)vrienden en wilt u er gewoon lekker even helemaal uit en genieten van de mooie omgeving in Piemonte, het lekkere eten, de heerlijke wijn, het gezelschap en natuurlijk vooral van het zingen! Bij Casavabene is dit mogelijk. Natuurlijk zijn ook de niet-zingende partners van harte welkom zijn.Programma

We hebben een indicatief programma* samengesteld, waarbij we veel zullen zingen en gezamenlijk diverse activiteiten zullen ondernemen, maar waarbij ook voldoende tijd is ingeruimd om zelf op ontdekkingstocht te gaan. In het onderstaande overzicht hebben we per dag aangegeven wat er op het programma staat. Tijdens de vermelde workshops worden diverse liederen in diverse stijlen ingestudeerd, afhankelijk van het niveau en de stemmen. Natuurlijk zullen ook de traditionele Italiaanse liederen niet ontbreken. De niet meezingende partner doet gewoon mee met alle overige activiteiten (vooral veel etentjes) en hoeft  zich tijdens de zangworkshops niet te vervelen.

Dag

Ochtend

Middag

Avond

Dag 1


- Aankomst met aperitief

- Diner op locatie

Dag 2

- Ontbijt

- Zangworkshop

- Lunch bij Casavabene

- Vrij te besteden

- Zangworkshop in namiddag

- Diner op locatie

Dag 3

- Ontbijt

- Markt in Dogliani

- Zangworkshop

- Lunch bij Casavabene

- Vrij te besteden

- Wijnproeverij

- Diner bij Trattoria  

Dag 4

- Ontbijt

- Vrij te besteden

- Vrij te besteden

- Vrij te besteden

Dag 5

- Ontbijt

- Zangworkshop

- Lunch bij Bar Gianduja

- Laatste repetitie

- Vrij te besteden

- Pizza

Dag 6

- Ontbijt

- Vertrek* Wijzigingen in het programma zijn mogelijk (ook in overleg)

 

Begeleiding

Wij, Monique en Hermando, doen er alles voor om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal kan genieten van het verblijf in Italië. De zangworkshops zal Monique verzorgen. Monique heeft aan het conservatorium van Amsterdam gestudeerd en heeft in de afgelopen jaren diverse koren gedirigeerd, van kinderkoor tot volwassenenkoor, van smartlap tot klassiek.

 

Verblijf en verzorging

In prinicipe herbergen wij iedereen bij Casavabene, maar onze kleinschalige accommodatie beschikt slechts over drie appartementen en een kamer. De bedden bij ons zijn allen tweepersoonsbedden en in één van de appartementen staat ook nog een slaapbank ( 120 cm.). Om deze reden werken wij samen met een aantal authentieke locaties in de buurt. Mocht het nodig blijken, zullen wij in overleg bepalen in welke locatie u zult verblijven. Wie Italië zegt, zegt lekker eten en een goed glas wijn. Het moge duidelijk zijn dat dit aspect veel aandacht krijgt.

 

Wanneer

In overleg met u, maar in het voor- of naseizoen.

Wanneer één of meerdere deelnemers langer willen blijven, is dit over het algemeen mogelijk en kunnen we ook nog één of meerdere extra activiteiten inplannen.


Minimaal aantal deelnemers

Na de ervaringen van afgelopen jaren hebben we besloten de zangweken bewust klein te houden qua groep. Om daadwerkelijk meerstemmig een aantal nummers in te studeren is een minimaal aantal (zingende) deelnemers van 4 personen nodig. Zangervaring is in deze kleine setting wel wenselijk, maar niet absoluut noodzakelijk.

 

Kosten

In onderstaand overzicht hebben we de kosten per persoon op een rij gezet (incl. de verschillende onderdelen van het programma, excl. reiskosten). Voor meereizende partners, welke niet willen deelnemen aan de zangworkshops kan een bedrag van €70 worden afgetrokken van de aangegeven prijzen.

Type kamer

Per persoon

Extra nacht (incl.ontbijt)

Tweepersoons kamer (tweepersoonsbed)

€ 450,-

€ 50,-

Tweepersoons kamer (twee eenpersoonsbedden)

€ 450,-

€ 50,-

Eenpersoons kamer

€ 560,-

€ 50,-


Aanmelden

Aanmelden kan rechtstreeks via de mail info@casavabene.com

 

Suggesties voor de besteding van de vrije tijd

  • Het is mogelijk een kookworkshop te volgen in het hotel of bij een geitenboer in de omgeving.
  • De kosten zijn sterk afhankelijk van het aantal deelnemers. Neem voor meer informatie contact met ons op.
  • Bezoekje aan de grotten van Bossea, zie:  www.grottadibossea.com
  • Wandelen in de omgeving, zie: www.desertalangarum.org
  • Neem een fiets mee en bekijk het prachtige landschap eens vanuit een ander perspectief
  • Bezoeken van dorpen en steden in de regio of een dagje naar de kust, zie foto’s op onze site www.casavabene.com (foto albums)
  • - Marktjes bezoeken in de omgeving:

  > Dinsdag in Dogliani

  > Woensdag in Ceva

  > Donderdag in Carrù

  > Vrijdag in Murazzano

  > Zaterdag in Mondovi en Alba

 

De reis (kosten)

Wij gaan er vanuit dat iedereen met eigen vervoer komt, maar het is natuurlijk mogelijk om met elkaar mee te rijden en zo de kosten te delen. Het is ook mogelijk om te vliegen en op het vliegveld een auto te huren. Ook in dat geval kan onderling afgestemd worden of het mogelijk is dit gezamenlijk te regelen.


 

Nog vragen?

Voor vragen of meer informatie kan met ons natuurlijk altijd contact worden opgenomen via:

Email: info@casavabene.com

Telefoon:    0039-3891742164 

Bellen
Info