CASAVABENE

Appartementen en B&B

Het coronavirus - Hoe wij ermee omgaan

Wij proberen een beeld te schetsen van de situatie in Italië en hoe wij er zelf bij Casavabene mee omgaan (laatste update: 8 oktober 2020).


Boeken voor het seizoen 2020 / 2021

Aangezien een ieder niet alleen de huidige situatie, maar ook de situatie voor het komende jaar (2021) als onzeker zal ervaren, hebben we ervoor gekozen om af te wijken van wat wij in onze algemene voorwaarden hebben staan.

Concreet betekent dit:

 • Wij zullen de volledige (aan)betaling terug storten in het geval u niet in staat bent om uw geboekte vakantie bij ons te vieren omdat er sprake is van een negatief reisadvies of Italië ervoor kiest om haar grenzen te sluiten. In geval u beschikt over een reisverzekering, verzoeken wij u wel om dit eerst bij uw verzekeraar te claimen.

 

Situatie in Italië en en onze regio

Italië is in de eerste maanden van het jaar veel harder getroffen door het coronavirus dan de landen om ons heen en het was dan ook volledig terecht dat de Italiaanse regering vrij vroeg verregaande maatregelen heeft getroffen om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Ondanks de rigoureuze  maatregelen zagen we de corona cijfers maar tergend langzaam dalen, maar vanaf begin mei zagen we bijna dagelijks een significante daling. Zelfs na de verschillende versoepelingen van de maatregelen bleven de aantallen dalen. In juni mocht er in heel Europa weer vrij gereisd worden (reisadvies Italië) en waren ook de Europese wegen zonder restricties te berijden (ANWB reiswijzer).


Vanaf eind mei was het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen in heel Italië vrij constant (overzicht Italië). Zoals in heel Europa liepen de aantallen in de tweede helft van augustus aardig op, maar deed Italië het in vergelijking met de overige Europese landen nog steeds relatief goed. In de laatste weken zien we de aantallen echter wat harder oplopen en heeft men extra maatregelen afgekondigd. Bij ons in de regio Piëmonte schommelt het aantal nieuwe gevallen per dag nu zo rond de 200. Dat geldt eigenlijk voor het hele gebied waarin onze gasten zich voornamelijk bewegen; Cuneo (Piëmonte) en Savona (Ligurië). Ons dorp Murazzano is nog steeds Corona vrij. De gasten die wij tot nu toe hebben gehad waren aangenaam verrast over hoe zij hun verblijf bij ons in de regio hebben ervaren. 

Overzicht van de huidige maatregelen in Italië:

 • Vanaf 3 juni mag er vrij worden gereisd;
 • Stranden en strandtenten zijn geopend;
 • Alle winkels, musea, kerken, restaurants en overige horeca zijn geopend;
 • Op alle openbare plekken moet ‘social distancing’ in acht worden genomen (1 meter);
 • In gesloten (openbare) ruimtes is een mondkapje verplicht; 
 • Het is weer mogelijk om evenementen te organiseren met een maximaal aantal bezoekers, buiten 1000 bezoekers en binnen 200 (afhankelijk van de beschikbare ruimte). Bij het organiseren van evenementen moet men echter voldoen aan een reeks voorzorgsmaatregelen;
 • Vanaf 17 augustus is het verplicht om na 18.00 uur tot 6.00 uur in openbare plekken waar veel mensen zijn een mondkapje te dragen;    
 • Scholen zijn intussen weer open.
 • Vanaf 21 september is een ieder die Italië binnen komt via de risicogebieden in Frankrijk verplicht een coronatest te overhandigen, welke niet ouder is dan 72 uur (en aantoont dat men negatief is getest);
 • Vanaf 8 oktober geldt dit ook voor Nederlanders die Italië binnen komen;
 • Vanaf 8 oktober is het dragen van een mondkapje in de openlucht verplicht (behalve op rustige plekken zoals natuurgebieden).


Corona maatregelen bij Casavabene

Het is vanzelfsprekend dat wij ervoor zorgen dat de accommodaties voor aankomst volledig schoon en 'corona proof' zijn. Verder willen we graag aangeven hoe we de corona maatregelen hebben ingepast voor onze accommodaties en het terrein, zodat onze gasten kunnen genieten van een veilige en zorgeloze vakantie.

 • Bij aankomst zullen wij uw temperatuur opnemen om er zeker van te zijn dat een ieder die aankomt bij Casavabene geen (meetbare) ziekteverschijnselen heeft. Wij zullen bij onszelf dagelijks even onze temperatuur opnemen;
 • Het appartement, de studio en het huisje zijn compleet zelfvoorzienend met eigen sanitair en hebben allen een eigen ingang en  een eigen privé-terras. Dit geldt ook voor de B&B kamer, maar deze is niet zelfvoorzienend, maar heeft wel een eigen badkamer maar geen eigen terras;
 • 'Social distance’ tussen de verschillende accommodaties is daardoor geen probleem;
 • Op elke kamer staat normaal gesproken een assortiment leesboeken. Deze hebben we weggehaald, maar deze zijn nog steeds bij ons te verkrijgen. Na gebruik zullen wij het boek desinfecteren:
 • Op elke kamer is normaal gesproken een informatiemap aanwezig, Deze hebben we weggehaald, maar sturen wij een ieder digitaal toe;
 • Buiten de reguliere schoonmaak van de accommodaties zullen wij dagelijks de algemene terrassen op het terrein (niet bij de accommodatie), welke voor een ieder te gebruiken zijn desinfecteren. 
 • Ook het trappetje van het zwembad zullen wij dagelijks desinfecteren. Voor het zwembad zelf geldt dat door de grote hoeveelheid water en het aanwezige chloor in het water is besmetting in een zwembad praktisch onmogelijk. Er zal een restrictie gelden van maximaal twee personen tegelijk in het zwembad.
 • We zullen op een centrale plek desinfecterende handgel plaatsen;
 • In elke accommodatie zal een spuitbus aanwezig zijn met desinfectiemiddel, welke naar believen door de gast gebruikt kan worden.
 • We verzoeken de gasten om zelf badlakens mee te nemen, welke kunnen worden gebruikt voor de openbare plekken op het terrein(terras, lounge en ligstoelen)
 • Bij alle activiteiten en momenten waarbij er direct contact is tussen gasten (en ons) zullen we maatregelen nemen om de onderlinge afstand van 1 meter te waarborgen.


Vragen en antwoorden

 

Kan ik Italië bereiken met de auto? 

Na 15 juni hebben de meeste Europese landen de beperkingen op reizen versoepeld of afgeschaft en intussen is Italië zonder problemen te bereiken. Houdt vooral de website van de ANWB in de gaten omtrent de actuele situatie (Link ANWB reiswijzer).


Wat is het reisadvies voor Italië? 

Voor Italië geldt vanaf 15 juni een geel reisadvies, wat betekent dat vakantie is toegestaan maar dat men attent moet zijn (reisadvies Italië).


Wordt er naar Italië gevlogen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen op dit moment met een aangepast schema naar Italië en stunten hier en daar al weer met de prijzen. Het is nog niet geheel duidelijk hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen. Je kunt hierover de laatste informatie vinden op:


Kan ik gewoon ergens wat eten of iets drinken op een terras?

Alle restaurants zijn geopend, maar het is "verplicht" te reserveren. Bij binnenkomst wordt men geacht een mondkapje te dragen, maar deze mag je afdoen als je aan tafel zit.


Zijn de stranden toegankelijk?

De stranden zijn toegankelijk en de strandtenten zijn geopend, in veel gevallen moet je vooraf een strandbedje reserveren. De bedjes staan op ruime afstand van elkaar af en er zijn extra hygiëne maatregelen.


Moet ik overal een mondkapje op?

Het is alleen verplicht een mondkapje op te hebben in publieke gesloten ruimtes, zoals een winkel of supermarkt. Buiten in de vrije ruimte is een mondkapje niet verplicht, zolang het mogelijk is om een afstand van 1 meter tot andere personen te bewaren.


Zijn er evenementen?
Bij het organiseren van evenementen moet men voldoen aan een reeks voorzorgsmaatregelen, waardoor veel evenementen lastig te organiseren zijn en dus dit jaar niet zullen plaatsvinden. Wij organiseren zelf elk jaar een muziekreeks in Murazzano, maar hebben er ook voor gekozen dat dit jaar niet te doen. Toch zien we dat er al weer een aantal evenementen worden georganiseerd. Voor de muziek voorstellingen moet nu eerst worden gereserveerd.


Wat zijn de gezondheidsvoorzieningen in de buurt?

In ons dorp bevindt zich een huisarts en een apotheek. In Ceva (15 km.) en Mondovi (30 km) bevinden zich twee goede ziekenhuizen.